Nejlepší online kurzy z českých luhů a hájů

Přidal: Tibor Kučera, 2. 8. 2018

Ať ještě stále studujete nebo už jste součástí pracovního procesu, vzdělávat se je třeba neustále. Koneckonců v jednom z našich článků, který se věnoval povoláním budoucnosti, jsme jako zásadní předpoklad pro úspěšné přizpůsobení se změnám na trhu práce uváděli schopnost učit se novým věcem a celoživotní učení. Podívejte se na náš přehled různých českých platforem, na kterých je možné se dovzdělat v nejrůznějších oblastech.


Naučmese.cz

https://www.naucmese.cz/

V podstatě jde o stránku s nabídkou nejrůznějších kurzů v rámci celé ČR. Potřebujete se něco naučit? V praxi od zkušenějších to jde určitě lépe a rychleji než samostudiem tlustých knih. Naučmese.cz nabízí kurzy snad opravdu všeho: výtvarné dílny, marketing, střih videa, sociální sítě, focení, tipy na cestování, vaření, seberozvoj, finanční gramotnost a mnohem mnohem víc. Lektorem může být každý, kdo něco umí, takže pokud hledáte prostor na seberealizaci, můžete zkusit Naučmese.cz. cena jednotlivých kurzů se odvíjí od typu, města a časové náročnosti. Průměrně ale v rámci stovek korun.

Psaní hravě

https://www.psanihrave.cz/

Chcete si do životopisu přidat novou dovednost? Zkuste psaní všemi deseti. S aplikací Psaní hravě se naučíte koordinovat prsty a neztrácet čas s opravami překlepů. A to opravdu hravou formou. Během lekcí střílíte létající písmenka, nebo se snažíte napsat co nejvíce slov jdoucích po sobě bez chyby a samozřejmě co nejrychleji. Během průchodu lekcemi můžete soutěžit s přáteli, kdo bude mít nejvíce hvězdiček. Prvních pár lekcí je k vyzkoušení zdarma. Kompletní kurz vyjde na 490 korun. Po úspěšném absolvování navíc dostanete certifikát.

Seduo.cz

https://www.seduo.cz/

První a zatím největší český portál pro masové online vzdělávání (takzvané MOOC). Najdete zde placené i neplacené video kurzy, které se věnují především profesních znalostí. Kromě videa v kurzech najdete i testy a další podklady k vlastnímu studiu. Za úspěšné dokončení kurzu na vás čeká certifikát, který si směle můžete přidat k profesnímu životopisu. Seduo.cz totiž patří pod společnost LMC, českého lídra na trhu práce a vzdělávání.

Czechitas

http://www.czechitas.cz/

Sociologové se diví, proč je málo žen v IT světě. O změnu se snaží Czechitas, platforma pro něžné pohlaví se zálibou v informačních technologiích. Ženy a dívky se během workshopů naučí základy programování, tvorby webu nebo prohloubí svoje znalosti o kancelářských programech. Ajťačky z Czechitas taky tvoří tutoriály, píší články a pořádají přednášky, kde zájemkyním poskytnou další užitečné informace. Pro středoškolačky pořádají letní školu: týden nabytý programováním, kódováním i grafikou. Kurzy pořádají v Praze, Brně a Ostravě.

Khanova škola

https://khanovaskola.cz/

podle názvu nejde o nic jiného, než o českou verzi zahraniční Khan Academy. Khanova škola je také jako její větší sestřička web, kde najdete výuková videa. Obsah kurzů slouží jako doplnění učiva základních a středních škol. Najdete zde tedy předměty jako je matematika, fyzika, dějepis, ale i chemie nebo ekonomie. Pokud si potřebujete oprášit, jak funguje fotosyntéza, zjistit něco o teorii informací nebo o co jde v mikroekonomii, vybrali jste správně. Veškerý obsah je zdarma v anglickém znění s titulky. Takže si tak trochu procvičíte i angličtinu.

PS: Pokud byste se chtěli zlepšit specificky v cizích jazycích, podívejte se na naše tipy na aplikace, které vám s tím pomohou. Věnovali jsme jim tento článek.