Jazyky snadno, rychle a online!

Přidal: Tibor Kučera, 24. 7. 2018

Jestli nejste fanoušci klasických skupinových jazykových kurzů nebo nemáte prostor navštěvovat je pravidelně, můžete se v cizím jazyku zdokonalovat díky mnoha webovým i mobilním aplikacím, které vám s tím pomohou. Jejich hlavní výhody jsou jasné - cena, čas a naprostá flexibilita. Podívejte se s námi na ty, které podle nás stojí za to vyzkoušet.


Babbel

V překladu slovo znamená zmatek, vřavu, spleť, prostě úplný Babylon. S aplikací Babbel ale na jazyky vyzrajete jednoduše. Je dostupná pro počítače, mobily i tablety a nabízí až 14 jazyků ke studiu. Kromě klasické angličtiny a španělštiny si můžete osvojit třeba základy indonéštiny. S jazykem se seznamujete pomocí rozhovorů a konverzace z běžného života. Nemusíte se bát memorování slovíček a je velká šance, že to, co se naučíte, opravdu použijete. První lekci máte k vyzkoušení zdarma. Pokud se pak rozhodnete absolvovat celý kurz, zaplatíte za měsíc od 135 do 270 korun. Cena se odvíjí od délky kurzu.

https://www.babbel.com
Google play
App store


Busuu

Velkou výhodou je propojení s komunitou uživatelů, kde najdete i rodilé mluvčí. S nimi si můžete procvičit konverzaci v jejich jazyce nebo je požádat o opravu textů nebo vysvětlení složitější gramatiky. Lekce jsou prakticky zaměřené a vedle obvyklých jazyků nabízí kurzy turečtiny nebo japonštiny. Vše je dostupné v základní verzi zdarma. Za prémiovou verzi si pak připlatíte v rozmezí 150 až 270 korun. Aplikace Busuu je dostupná na všech zařízeních i offline.

https://www.busuu.com
Google play
App store

Duolingo

Bezplatná a světově asi nejpopulárnější aplikace pro výuku jazyků, to je Duolingo. Najdete zde kurzy angličtiny s českými komentáři. Pokud už angličtinu ovládáte, určitě si z nabídky jazyků vyberete. Jejich seznam se totiž stále rozrůstá. Látku, slovíčka i gramatiku si procvičíte v krátkých interaktivních lekcích. Lektoři pozor: Duolingo se také hodí pro výuku jazyků na školách. Po registraci máte přístup do aplikace zdarma. S učením můžete začít na webu nebo mobilní aplikaci dostupné pro iOS, Android i Windows.

https://www.duolingo.com
Google play
App store

Italki

Funguje trochu jiným způsobem. Nejde o klasický on-line kurz, ale o platformu, která sdružuje učitele, tutory a jejich žáky. Funguje to tak, že si na Italki.com vyberete učitele a domluvíte si soukromou hodinu. Ta potom probíhá prostřednictvím Skype hovoru. A to je celé. Můžete se učit odkudkoli, což je výhoda i pokud nemůžete nebo nechcete pravidelně docházet do jazykové školy.  Nebo taky, pokud se bojíte mluvit před ostatními. Přístup do systému lektorů, kde probíhá výběr, je zdarma. Za jednotlivé lekce pak platíte svému učiteli virtuální měnou. Ceny začínají na 200 korunách za 60 minut výuky.

https://www.italki.com

Jazykové kurzy najdete samozřejmě na spoustě dalších míst - například na Seduo.cz, Memrise nebo Udemi. Ty už ale nejsou primárně zaměřeny jen na výuku jazyků a najdete zde mix různých on-line kurzů včetně jazykových.