Smysluplně i na cestách

Přidal: Tibor Kučera, 6. 4. 2018

Sedm minut pěšky na zastávku, hodinu a půl ve vlaku a pak dvacet minut tramvají. I tak může vypadat běžný den. Trávit desítky minut v dopravních prostředcích může být pěkná otrava. Nebo si z cestování můžete udělat čas pro sebe, něco nového se naučit nebo se zdokonalit v tom, co vás baví.

Bez knihy necestuj!

Stálicí na dlouhých cestách jsou samozřejmě knihy, které se však díky e-bookům a lehkým čtečkám stávají ještě více populární i na každodenní cestování. E-book do každé kabelky a tašky!

Pozor na příští zastávku

Sluchátka s dobrou hudbou mohou být zrádná. A co teprve s dobrou audioknihou. Jak název napovídá, jde o knihy v mluvené podobě. Poslechnout si můžete beletrii, odborné tituly, dokonce i časopisy jako Forbes nebo Reflex. Pokud jste o audioknihách ještě neslyšeli, doporučujeme například navštívit stránky jako třeba audioteka.cz a rozšířit si obzory.

Chytřejší než rádio telefon

Brain games nebo také Mind games jsou hry na procvičení mozku. Během nich je nutné počítat, skládat puzzle, rozeznávat zvuky či jinak trénovat paměť a pozornost. A dopřát hlavě trochu námahy místo pasivního koukání z okna. Jediné, co k tomu potřebujete, je telefon a aspoň trošku baterie. A jakou vybrat? Podívejte se na náš článek se 4 nejlepšími aplikacemi s brain games.

Jazyky bez lektora

Pokud potřebujete pilovat cizí jazyky zábavnou formou a zdarma, Duolingo je skvělý parťák na cesty. Vybírat můžete z angličtiny, španělštiny, portugalštiny, němčiny nebo italštiny. Duolingo nabízí vedle webové stránky i aplikaci, díky které můžete procvičovat slovíčka kdekoli. Recenze jsou více než dobré. Tak šup šup stahujte! Ať se na dovolené domluvíte.
Google play
App store

Doplňte zásoby vědomostí

Kvízové aplikace procvičí vědomosti ukryté hluboko ve vaší paměti. Vždyť kdo by nechtěl ohromovat kamarády neočekávanou znalostí nejroztodivnějších faktů (rozuměj - my ano). Aplikace fungují na principu klasických kvízů a naše oblíbená je Mozkovna. Otázky jsou rozděleny do tematických bloků a jejich obtížnost se stupňuje. Když už si nevíte rady, máte k dispozici nápovědu. Až vyčerpáte základní otázky, je možné si hru rozšířit o další balíčky otázek. Jestli jste soutěživí, můžete si dát souboj mozků s kamarády.
Google play

Doufáme, že pro vás díky našim tipům budou zdlouhavé cesty o něco snesitelnější.

Více o Salmondu