Jak si organizovat čas: To do list

Přidal: , 11. 7. 2017

Starý jako svět sám, prostě seznam úkolů, které musí být co nejdříve hotové. Hlavním posláním To-do listů je shromáždit a následně splnit všechny zadané úkoly. Pečlivé plánování, dělení času a efektivita jsou až na druhém místě. Seznamy se hodí, pokud musíte nutně vyřídit větší množství jednorázových povinností a máte na to jen omezený čas. Na druhou stranu, praktická jednoduchost to-do listu ho předurčuje k řešení především drobných úkolů. Na ty velké a komplexní je třeba využít rafinovanější nástroje, jako je například Salmondo.

Jak se skamarádit s to-do listem? Jednotlivé úkoly si rozdělte na menší části. Ty totiž můžete plnit v krátkém čase. S každým zeleným políčkem, přeškrtnutým řádkem nebo fajfkou jste blíže ke splnění úkolu. Díky tomu se můžete radovat z toho, jak úspěšně postupujete. Pokud víte, že můžete splnit něco ze seznamu, určitě to pomůže vaší motivaci i produktivitě.

Výběr vhodného nástroje pro seznamy má jasná kritéria: To-do má být malé, jednoduché a rychlé. Toho se určitě držte. Robustní nástroje pro tvorbu seznamů ztrácí smysl. Vybírat můžete například z:

Remember The Milk je obsáhlý, kvalitní systém na práci s úkoly. Nabízí spoustou funkcí, dobrého mobilního klienta a možnost spolupráce většího počtu lidí. Právě jeho robustnost ale může být někdy velkou překážkou.
Any do vyniká jednoduchým designem, snadným přesouváním úkolů a podporou více projektů. Kombinuje pokročilé funkce a minimalistický vzhled. Prostě zajímavý nástroj pro osobní i týmové plánování.
Wunderlist je nejlepší parťák pro nováčky v To-do světě. Aplikace podporuje různé platformy, ovládání je jednoduché, přehledné. Samozřejmostí je možnost spolupráce.
Google Keep se hodí na jednoduché, rychlé seznamy. Google Keep snadno propojíte s Google kalendářem. Ideální řešení pokud To-do využíváte jen občas.
https://keep.google.com/

Za celý tým Salmonda přejeme úspěšné odškrtávání položek. Chcete nám něco sdělit? Pište na info (zavináč) salmondo.cz, nebo na náš Facebook.

úvodní foto: Mufidah Kassalias, flickr.com