Dubnové novinky v Salmondu

Přidal: Adam Benkovič, 29. 3. 2019

Na přelomu března a dubna 2019 nasazujeme v Salmondu (verzi pro SŠ) největší změny v posledním roce. Některé nabídnou nové funkce, některé zjednodušené využívání těch stávajících - podívejte se, o jaké novinky jde v uživatelské části aplikace.

Co je nového?

  • Nová struktura Vize. Hledali jsme způsob, jak zjednodušit dosavadní 4 moduly "Vizí" pro naše uživatele ze škol, kterých je nyní většina, a přitom zachovat všechny podstatné funkce, na které jsou naši stávající uživatelé zvyklí. Nakonec jsme snížili počet "Vizí" na 2: "Vize - práce a škola" a "Vize - osobní", přičemž do Vize - osobní jsme sloučili dosavadní vize "vztahové", "osobní" a "zdraví". O žádná data tedy samozřejmě nepřicházíte; vše, co jste vyplnili, najdete, jen sloučené na jednom místě. :-)
  • Nové fungování Aktivity. Stejně jako v předchozím bodě jsme vymýšleli, jak zjednodušit poměrně složitý systém, kdy se mimo u každého cíle zvlášť nastavovalo, zda má být připomínán e-mailem a koučován. Došli jsme k následujícími řešení:
    • Sloučili jsme moduly. Týdenní a měsíční koučink je nyní součástí týdenních a měsíčních přehledů. Týdenní a měsíční přehledy jsme sloučili do jednoho modulu.
    • Koučink je nyní možný u všech cílů - stačí kliknout na tlačítko v Přehledu.
    • Odebrali jsme nastavení připomínání a koučinku u dílčích cílů - nyní se budou v denním check-inu připomínat všechny krátkodobé cíle a v týdenním a měsíčním přehledu všechny cíle. Nastavit, které maily si přejete dostávat, můžete samozřejmě jednoduše v nastavení nebo i bez přihlašování proklikem z příchozího e-mailu.
  • Statistiky zájmů ve výsledcích S-Focusu. Náš zájmový dotazník již vás vyplnilo opravdu mnoho, a proto je zajímavé podívat se na statistiku. V grafu ve výsledcích proto nyní vidíte i celorepublikový průměr, se kterým tak můžete porovnat vlastní zájmy.


Které novinky jsme přidali již v předcházejících týdnech?

  • Souhrnný export výsledků v PDF. Výsledky dotazníků a informace, které vyplníte v dalších modulech v kapitolách Poznání a Vize, si nyní můžete nechat vyexportovat a stáhnout pohromadě v PDF v nastavení Salmonda.
  • Databázi VOŠ. V naší databázi škol nyní naleznete i všechny VOŠ včetně nabízených oborů studia. V databázi můžete filtrovat, zda chcete procházet VŠ, VOŠ či oba druhy škol.
  • Aktuální data z NSP. Aktualizovali jsme databázi, ve které čerpáme z NSP. Nyní tedy můžete nalézt v detailech profesí novější statistiky např. v oblasti platů. Rovněž jsme upravili zobrazení databáze.
  • Možnost odebrání výsledků dotazníků a možnost zrušení účtu přímo v aplikaci. Rozumíme, že někdy můžete chtít některý výsledek ze svého profilu odebrat; nyní stačí kliknout na ikonu koše u kteréhokoli výsledku. Ačkoli o naše uživatele samozřejmě nechceme přijít, taktéž chápeme, že někdy můžete chtít svůj účet zrušit a osobní údaje nechat odstranit. Nyní můžete zrušení účtu provést sami přímo z nastavení.
  • A bezpočet dalších drobnějších změn, vylepšení, oprav a grafických úprav, které provádíme průběžně.


Jsme rádi, že Salmondo používáte. Jeho vývoj bude samozřejmě i nadále pokračovat a budeme rádi, když i vy budete jeho součástí. Celý tým Salmonda vám přeje mnoho úspěchů!

Toť vše. Zůstaňte naladěni!